El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha acusat a l'independentisme de "tenir terror" a seure a dialogar.  En la primera entrevista des que va convocar eleccions, concedida a TVE, el cap de l'Executiu ha assegurat que el sobiranisme català té por de "ser conscient que la independència no és possible" i de dir "als elements més radicals que els han mentit i que ha de tornar a la senda constitucional". "Al final, el tuit de Rufián titllant de traïdor Puigdemont fa que estiguin completament bloquejats", ha afegit.

Sánchez ha declarat que, per la seva banda, no renuncia al marc del diàleg dins la Constitució. També ha reiterat que mai ha existit cap acord amb els partits independentistes ni tan sols per la moció de censura, sinó que hi va haver "grups del Congrés que van fer un pas endavant sense cap condició" per treure Mariano Rajoy del govern per "responsabilitat". 

Sánchez ha assegurat que la defensa de la unitat d'Espanya s'ha de fer a través d'"unir espanyols" i "no d'enfrontar territoris ni ciutadans" i ha carregat contra els partits "que viuen del greuge territorial" i "volen enquistar el conflicte a Catalunya".

El bloc de la involució

S'ha referit a PP, Cs i Vox com el "bloc de la involució" i els ha acusat de voler aplicar un 155 a nivell nacional amb una "recentralització de polítiques", a més de tenir una "visió excloent" del sistema democràtic en negar-se a pactar amb el PSOE. En canvi, ha assegurat que, després de les eleccions, els socialistes no es tancaran a entendre's amb PP i Cs, tal com ho poden fer amb Podemos o els independentistes.

Indults?

Preguntat per la possibilitat d'un indult als presos, Sánchez no s'ha mullat i ha apuntat que, si es donés, en tot cas s'hauria de donar després d'una condemna. "Per responsabilitat i per respecte al poder judicial no em puc pronunciar", ha sentenciat.

Sí que ha parlat dels fiscals que duen l'acusació del judici al procés. S'ha referit a la seva feina com a "extraordinària" i ha dit que compta amb "el reconeixement i el respecte" del poder Executiu.