El president espanyol, Pedro Sánchez, ha aprofitat la roda de premsa per implorar a la UE un "pla Marshall" quan passi la crisi del coronavirus, una mesura de la qual no volen sentir ni parlar Alemanya i especialment Holanda, país que acusa Espanya d'haver malgastat en els darrers anys.

Sánchez ha intentat justificar la seva petició de rebre ajuda econòmica de la UE, fent una crida a la solidaritat. "Necessitem la solidaritat d'Europa. Europa ha de donar una resposta econòmica i social unida. Ha de posar en peu una economia de guerra, i promoure la resistència, un nou pla Marshall que haurà de comptar amb el suport de totes les institucions comunitàries. Ara li toca a la UE protegir els ciutadans europeus, i els més dèbils. És l'hora de la UE, Europa se la juga", ha indicat. 

"Aquesta vegada Europa no pot fallar. Necessitem comprovar que Europa escolta, i que Europa actua. Necessitem contundència i solidaritat", ha afegit.

Com va informar El Nacional, el ministre de Finances d'Holanda, Wopke Hoekstra, es va indignar en una trobada per videoconferència amb els seus homòlegs europeus, dimarts a la nit, pel malgastament d'Espanya i també Itàlia, quan alhora reclamen ajudes, segons informa el diari De Volkskrant.

Segons el rotatiu, el ministre holandès es va irritar perquè el govern de Pedro Sánchez va demanar un "pla Marshall europeu" per pal·liar els efectes econòmics del coronavirus quan acabi la pandèmia, mentre que a la trobada es va posar de manifest que Alemanya i Holanda han acumulat durant els darrers anys marge pressupostari, però en canvi Espanya i també Itàlia no ho han fet.