El candidat a la investidura va movent fitxes. Segons ha avançat eldiario.es i han confirmat fonts socialistes, Pedro Sánchez i Pablo Iglesias van reunir-se aquest dilluns al Palau de la Moncloa. És el primer dels contactes “discrets” que tots dos dirigents polítics mantindran en els propers dies. Sobre la taula, el “govern de cooperació” que tots dos van acordar explorar en la ronda de contactes al Congrés dels Diputats. Malgrat tot, "no van avançar res" perquè Unidas Podemos continua demanant ministeris.

Aquest mateix dimarts, la presidenta del PSOE, Cristina Narbona, ha confirmat que els socialistes “estan negociant” els suports a la investidura de Pedro Sánchez, que volen que tingui lloc el més aviat possible. És la tercera reunió entre els dos líders, després de les mantingudes després de les eleccions a la Moncloa i dimarts passat al Congrés dels Diputats.

Fonts de l'executiu en funcions han confirmat la trobada, però han subratllat que "no es va avançar en res" perquè Pablo Iglesias continua demanant ministeris. Malgrat tot, no donen més continguts de la trobada.

Entre totes dues formacions sumarien 167 escons --123 del PSOE i 42 d'Unidas Podemos, lluny dels necessaris per a la investidura. Per ara, amb el no confirmat de Coalició Canària, els socialistes necessitarien almenys de l'abstenció d'ERC perquè pogués tirar endavant la reelecció.

Segons va assegurar Iglesias aquest dilluns a La Sexta, estan treballant sobre els acords programàtics, però la veritat és que les cadires sí que van estar sobre la taula. La fórmula del "govern de cooperació" continua sense agafar forma. Mentre Pablo Iglesias continua demanant la seva entrada en el govern espanyol, Pedro Sánchez és reticent a donar-li ministeris i avisa que, en tot cas, no seria un "govern de coalició".