La setmana que ve, nova ronda de contactes per a tractar de desbloquejar la investidura. El candidat socialista, Pedro Sánchez, es reunirà dimarts que ve, a les 12 del migdia, amb el secretari general de Podemos, Pablo Iglesias. Malgrat que les negociacions estan encallades, fonts socialistes insisteixen que "hi ha base sòlida per arribar a un acord" tal i com asseguren que s'ha demostrat en els últims 12 mesos. 

D'aquesta manera, Pedro Sánchez durà a terme la setmana vinent la seva tercera ronda de contactes. La reunió amb Pablo Casado serà el mateix dimarts, a les cinc de la tarda. La ronda comptarà un cop més amb l'absència d'Albert Rivera, que es manté en la seva posició de no facilitar la investidura ni per activa ni per passiva i ha declinat la invitació. Des de Ferraz denuncien "una falta de decòrum institucional sense precedents".

Però amb Pablo Iglesias tampoc no ho tindrà fàcil. Els socialistes rebutgen la proposta que va fer de sotmetre a votació a la investidura el govern de coalició.En aquests moments, el PSOE tan sols disposa de 124 vots: els 123 del PSOE i 1 del PRC. Per a tirar endavant la investidura, necessitarà dels vots favorables d'Unidas Podemos, el PNB i Compromís, així com l'abstenció d'ERC.