Una cita per mantenir una conversa telefònica. Això és el que han acordat aquest matí l'oficina del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la del president de la Generalitat, Quim Torra. La conversa serà dimarts a les vuit del matí.

Així s'ha fet saber des de l'oficina del president que ha explicat que el gabinet de Torra havia rebut una trucada de la Moncloa per concretar l'hora del contacte telefònic per dimarts vinent. A la plaça Sant Jaume s'ha ofer les 8.00h.

Després que tant ERC com JxCat han reclamat, com a condició per a les converses amb el PSOE de cara a a la investidura, recuperar el diàleg per una sortida política al conflicte entre Catalunya i l'Estat, Sánchez va anunciar dimecres al vespre que la setmana vinent mantindria converses telefòniques amb tots els presidents autonòmics.

Això no obstant, el president català va replicar que "res no se soluciona amb una trucada de Sánchez enmig d'una ronda de 17 presidents", va reclamar respecte institucional i un diàleg bilateral entre Catalunya i Espanya a més de la fi de la repressió i una proposta política per donar sortida a l'autodeterminació.