El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha trucat aquest matí al líder de Podemos, Pablo Iglesias al voltant de les 12.00 hores. La conversa ha durat 15 minuts. Els dos líders han acordat trobar-se abans de Setmana Santa, i creuen que “es positiu que es normalitzi el diàleg” entre les dues formacions. A més, han conversat sobre la crisi humanitària que viu Europa i sobre la política de migració i asil de la UE. Segons han anunciat fonts pròximes a Podemos, ambdós comparteixen molts parers a propòsit de les línies d'acció a seguir.

Albert Rivera no hi va

Un cop s'ha conegut la previsió de la reunió, el diputat de Ciutadans (C's), Miguel Gutiérrez, ha considerat que el seu partit i el PSOE tenen “un acord signat i és el que hi ha damunt de la taula”.  Sembla que la línia vermella d’acudir a totes les reunions conjuntament representants de socialistes i C’s, tampoc s’aplicarà en aquesta ocasió, com tampoc ahir amb el president Carles Puigdemont. Així mateix, ha assegurat que no donen “cap importància a aquesta reunió”. El taronja ho justifica afirmant que "no parlaran de l'acord" pactat entre PSOE i C's, que és on estaria la frontera. Finalment, ha afegit que més enllà “d’escenificar acords, i repartir cadires, el que cal és aconseguir un pacte per als espanyols”. 

Al seu torn, el líder de Compromís, Joan Baldoví, ha explicat que li semblava “oli en un llum” que es reuneixin Sánchez i Iglesias. Ho ha declarat després de la reunió que han mantingut amb ocialistes i taronges. Preguntat per què es trobava amb els dos partits, si la seva primera opció era la taula a quatre dels partits d'esquerres, i el govern "a la valenciana", Baldoví ha considerat que “caldrà seguir explorant camins". "El que volem és un govern, li ho devem als ciutadans”, ha afegit. “En cap cas voldríem un govern del PP, i només hi ha dues opcions per al PSOE i són triar entre els populars o Podemos”, ha apuntat. En conseqüència, aquesta trobada podria contribuir al desgel de les negociacions per la banda de l'esquerra.

Finalment, Baldoví ha assegurat que personalment estaria disposat a reeditar la confluència valenciana amb Podemos, en cas de noves eleccions. Aquest posicionament seria compartit per altres membres del seu partit, a València. 

El PP no vol reunir-se

Gutiérrez també ha valorat la negativa del Partit Popular (PP) a reunir-se amb els taronges. “Per quarta vegada el PP ens ha dit que no, i no som capaços d'entendre això que no vulgui seure, quan sempre diuen que volen un pacte”. Segons Gutiérrez, “estan dilatant el temps i ells estan pensant en una clau electoral". "Aquest immobilisme no és comprensible”, ha indicat. “Ja queda menys per al dia 2 de maig i ningú no es mou, estem intentant esmenar aquest acord”.

Garzón (IU), també

El líder d'Izquierda Unida (IU), Alberto Garzón, també es reunirà amb l'equip socialista dijous a les 17h. Segons han informat fonts socialistes, Ciutadans està al corrent d'aquesta reunió bilateral, que servirà per reprendre el diàleg que ja hi va haver entre PSOE i IU per arribar a un acord per "a un govern de canvi". Tampoc hi anirà Albert Rivera, ni cap altre representant de la seva formació.