S'obre una mica de camí després del congelació de les relacions entre Pedro Sánchez Pablo Iglesias. Segons ha avançat eldiario.es, ara el president espanyol en funcions s'obre a incorporar ministres d'Unidas Podemos en el seu nou govern. Fonts socialistes confirmen que el candidat a la investidura està contemplant totes les possibilitats, inclosa la d'un govern amb membres de la formació morada, que fins ara no valorava.

"La proposta del president del govern en funcions és tornar al punt de partida: parlar de continguts", asseguren des de Ferraz el mateix dia que s'ha produït una trucada entre Sánchez i Iglesias que ha demostrat l'estat precari de les relacions. "El president està valorant tots els escenaris possibles", afegeixen aquestes fonts.

Segons eldiario.es, el PSOE estudiaria l’opció d’incorporar dirigents d’Unidas Podemos amb perfils més tècnics que polítics, però Sánchez tancaria la porta a Pablo Iglesias i altres membres amb un perfil més polític. L’argument és el d’evitar que les “discrepàncies de fons” que tenen en qüestions com la catalana facin implosionar el govern.

Malgrat tot, des de Podemos demanen que s’aixequin els “vetos a la gent que decideixi Unidas Podemos” que ha de ser-hi. “No és forma de començar una negociació i no és respectuós amb l’aliat”, asseguren fonts de la formació de Pablo Iglesias. “Tècnics n’hi ha d’haver en tots els ministeris, però els espanyols quan voten és per a escollir els seus representants i això s’ha de veure reflectit en el govern”, afegeixen.

Això arriba després de la trucada d'aquesta tarda entre tots dos dirigents. La conversa tampoc no ha servit per a obrir camí, sinó per a constatar, un cop més, el mateix que en la reunió de dimarts passat: que les posicions continuen diametralment allunyades i enrocades.