El líder del PSOE, Pedro Sánchez, es sotmetrà a la investidura com a president del Govern espanyol en cas que Mariano Rajoy torni a declinar presentar-se aquesta setmana vinent. La decisió, comunicada per fonts socialistes a diversos mitjans, consideren que seria un acte de "responsabilitat". Ara bé, des del PSOE remarquen que no serà fins que culmini la segona roda de consultes del rei Felip VI, i si finalment rep l'encàrrec del monarca d'intentar-ho, quan començarà a dialogar per buscar el govern "progressista i de canvi". Sánchez busca així marge per respirar entre l'allau de pressions de totes bandes.

Ciutadans, primer

Si bé el número u de Podemos, Pablo Iglesias, i Sánchez, van quedar que es trucarien durant aquest cap de setmana, el que sí que segur que ja ha pres contacte amb el secretari general dels socialistes és Albert Rivera. "M'ha trucat Sánchez. En els propers dies s'ha de dialogar", ha anunciat Rivera en un tuit. Minuts més tard, també ho confirmava el socialista:

Malestar amb Podemos

Mala maror dels de Pedro Sánchez amb els podemistes. La detallada proposta presentada divendres per Pablo Iglesias ha incomodat en el si de la formació, que considera que és una estratègia "per forçar", "un xantatge". Iglesias s'havia postulat com a vicepresident i havia exigit la creació de ministeris com el de la plurinacionalitat. Des de l'exvicepresident del Govern espanyol Alfredo Pérez Rubalcaba fins al socialista basc Edu Madina van carregar divendres contra l'oferiment. Rubalcaba, en un post al seu Facebook, assegurava que "és la primera vegada que veig oferir un acord insultant greument el partit amb qui et vols posar d'acord".