El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha negat que el programa electoral del PSOE pel 10-N que s'aprova avui elimini l'aposta per la reforma federal de la Constitució. Sánchez es retracta així de les informacions que asseguraven que el seu programa no incorporaria la declaració de Granada del 2013 ni la de Barcelona del 2017 i rescata, per tant, la plurinacionalitat i el federalisme. 

En una entrevista a Antena 3, Sánchez ho ha atribuït a una qüestió de "filtració". "S'ha filtrat un programa electoral que no estava acabat. Clar que incorporarem la declaració de Granada i Barcelona en el text programàtic", ha assegurat. “El problema és que es donen a conèixer documents abans que s’hagin acabat”, ha afirmat, perquè el PSOE “a vegades és massa transparent”.

Sánchez vol convèncer els "indecisos"

Sánchez busca "empatizar" amb els indecisos. En l'entrevista ha apel·lat als votants indecisos a anar a les urnes el 10-N i ha assegurat que l'independentisme s'ha radicalitzat a mesura que hi ha hagut menys participació a les manifestacions civils. 

El candidat del PSOE també ha dit que abans de la repetició electoral, va oferir al PP, a Podemos i a Cs contraprestacions i ha desmentit les afirmacions del PP que al·leguen que Sánchez no els va plantejar res a canvi. "No és veritat. Tant a Iglesias, a Rivera i a Casado de manera pública i en les converses que vam tenir vaig dir-los que entenia perfectament que em plantegessin algunes qüestions per a l'abstenció. Sé que les coses no són gratis", ja conclòs.

Independentisme i ultradreta, "un mateix model"

En aquest sentit, ha comparat l'independentisme radical i la ultradreta. "Els dos comparteixen un mateix model i visió de societat", ha alertat, "quan l'independentisme diu que Catalunya és només una i els pertany està replicant el mateix model que la ultradreta a Espanya". 

També ha assegurat que l'independentisme ha “fracassat des del punt de vista polític” perquè “a Catalunya hi ha un problema de convivència, no d'independència”.

A més, ha advertit que “el projecte polític de l’independentisme és que hi hagi un govern dèbil, i el de la dreta és que hi hagi un projecte dèbil del PSOE”.