El PSOE s'ha compromès en treballar en favor de la despenalització de l'eutanàsia, segons ha afirmat el líder d'IU, Alberto Garzón, després de reunir-se aquest dijous amb el secretari general dels socialistes, Pedro Sánchez.

En el seu 39 Congrés Federal, el PSOE va assumir el compromís de despenalitzar l'eutanàsia, però en la sessió plenària d'aquest dimarts el Grup Socialista va rebutjar un text d'IU per substituir la Llei de Mort Digna impulsada per Ciutadans que va acceptar a tràmit la Cambra Baixa per una altra proposició de llei que possibiliti aquesta despenalització .

En el debat, el PSOE ha al·legat que no pot donar suport al text alternatiu d'Unidos Podemos perquè considera que una llei no pot substituir l'altra.

Ara bé, en la roda de premsa posterior a la seva reunió amb Sánchez, Garzón ha precisat que el PSOE s'ha compromès a impulsar aquesta despenalització en el tràmit de les esmenes parcials a la iniciativa legislativa sobre morta digna que es tramita en l'actualitat en el Congrés.