El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha avisat el president de la Generalitat, Quim Torra, que no permetran "estructures paral·leles" del Govern, en al·lusió a la voluntat de Torra de desplegar una "república per a tots", l'assemblea d'alcaldes o el Consell de la República. Per aquest motiu, ha ratificat que s'aplicaria un nou 155, tot i que d'una "naturalesa diferent", de manera "pactada i proporcional", si s'excedeix la legalitat, per bé que no ha aclarit si també l'aplicaria en cas que la Generalitat mirés de restituir els consellers cessats pel 155, que són a la presó o a l'estranger, amb comissionats.

En segon lloc, Partit Popular i PSOE han acordat que la "vigilància en el compliment de la legalitat" es faci extensiva als recursos públics que formen el pressupost de la Generalitat, "per garantir que es destinin al compliment de les finalitats d'interès general a què estan previstos", tal com s'ha fet des de la decisió adoptada per la Comissió Delegada del Govern per a Assumptes Econòmics l'any 2015, és a dir, amb la vigilància que s'efectuava gairebé mensualment pel Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA), prèvia al 155.

Tercer, Sánchez afirma que li demanarà a Torra que assisteixi a la comissió d'avaluació de l'Estat de les autonomies, on només hi queden PP i PSOE, ja que Ciudadanos la va abandonar, i la resta de l'arc parlamentari –Podemos, nacionalistes, independentistes– no hi volien ser.

De la mateixa manera, Sánchez ha mostrat duresa cap al dirigent de Ciutadans, Albert Rivera, que la setmana passada va amenaçar de desvincular-se del 155 si Rajoy no recorria els vots delegats dels diputats Carles Puigdemont i Toni Comín a la investidura de Torra. El socialista l'ha acusat de "posar en dubte la unitat" dels partits constitucionalistes i li ha retret haver-se "aznaritzat" per fer servir la situació de Catalunya per "esgarrapar" vots a la resta d'Espanya.