El president espanyol, Pedro Sánchez, ha enviat avui un missatge de suport a través del seu compte de Twitter amb motiu del Dia de la Policia que se celebra el dos d'octubre. En la piulada, Sánchez ha respost una publicació del compte oficial del Cos Nacional de Policia agraint la seva feina "especialment després d'aquests mesos en els quals heu sigut un exemple", ha lloat el president. "Espanya està orgullosa de la seva policia" ha assegurat. 

TUIT pedro sanchez policia

En el tuit original publicat en el compte oficial de la policia espanyola, els policies han compartit imatges del que sembla ser una graduació d'agents amb motiu del Dia de la Policia, que coincideix amb el seu sant Patró, l'Àngel Custodi.

Policies contra Sánchez

Malgrat la quantitat d'imatges denunciant la brutalitat de la policia espanyola que han tornat a inundar la xarxa social arran del quart aniversari del primer d'octubre, Sánchez ha agraït la feina dels agents. Concretament, el president ha destacat la "dedicació incondicional", el "compromís", la "professionalitat" i la "vocació del servei a la ciutadania" del Cos Nacional de Policia que, a parer seu, fan que els ciutadans espanyols estiguin "orgullosos" de la seva policia.

Així i tot, sembla que el sentiment no ha estat correspost per part dels agents. En resposta al missatge de Sánchez, el sindicat més important de la policia espanyola, la JUPOL, ha criticat al president, acusant-lo a ell i al seu govern de "menystenir-los" i de no comptar amb el seu suport "cada mes, cada dia...". 

TUIT jupol dia policia

Marlaska ho celebra

Per la seva banda, el ministre de l'Interior espanyol, Fernando Grande-Marlaska, va celebrar el Dia de la Policia ahir, primer d'octubre, en un acte oficial a Madrid. Durant la seva intervenció, Marlaska va incidir en el fet que durant la pandèmia es registressin episodis contra l'autoritat i les normes, però va celebrar el fet que, segons ell, "la Policia torni a ser una força amiga" per a la ciutadania espanyola.

A més a més, Marlaska va instar els cossos i forces de Seguretat de l'Estat a redoblar els esforços per a acabar amb la violència de gènere.

Jupol contra Marlaska

Arran d'aquest acte, Marlaska també ha estat l'objecte de crítica del sindicat de la policia espanyola, al qual també han demanat amb un tuit "menys xerrameca" i més accions per a "reconèixer amb fets el treball i l'esforç dels policies". 

D'altra banda, els policies també han reafirmat el seu suport als agents que van treballar el dia del referèndum de 2017, el qual han anomenat "el desafiament més gran a la democràcia" i "un autèntic frau" també a les seves xarxes socials. 

TUIT jupol 1 o

 

Foto principal: el president del govern espanyol, Pedro Sánchez /  Juan Manuel Serrano Arce via EuropaPress