El president Pedro Sánchez ha ratificat avui davant de l'executiva del PSOE el seu propòsit d'esgotar la legislatura i de desenvolupar l'agenda social del seu govern "amb pressupostos o sense", ha explicat en roda de premsa el ministre de Foment i secretari d'organització socialista, José Luis Ábalos.

Després d'assegurar que Sánchez "no renuncia a cap suport" per tirar endavant els comptes del 2019, Ábalos ha defensat que "no té res a veure" el procés judicial contra els líders independentistes del "procés" amb el debat pressupostari: "No es pot vincular, una cosa no té res a veure amb l'altra", ha afirmat.

No obstant això, ha subratllat que el que prioritza per a l'Executiu és posar en marxa la pujada del salari mínim interprofessional (SMI), l'actualització de les pensions i els ajuts als majors de 52 anys, entre altres objectius, i que compta amb "instruments" per dur-lo a terme si el seu projecte pressupostari no tira finalment endavant.

Petició de l'Advocacia

En la seva compareixença, el ministre ha tornat a admetre que l'Advocacia de l'Estat atén la política del govern espanyol, com a òrgan dependent de l'Administració que és, però ha rebutjat que això suposi que "hi ha ingerència" o que "demani un informe que no sigui ajustat a dret".

També ha descartat que Sánchez tingui intenció d'impulsar una actualització del delicte de rebel·lió, com va anunciar el maig passat, per considerar que "en ple procés judicial no es pot plantejar aquesta reforma" del Codi Penal.