La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha descartat aquest divendres un avançament electoral per fer coincidir les eleccions generals amb les andaluses, que tindran lloc abans de finals d'any, després que es trenqués el pacte entre PSOE i C's. 

“Queda descartat absolutament perquè aquest govern està treballant per la ciutadania, la ciutadania necessita la tasca d’aquest govern, i està entenent la tasca que duem a terme per a la millora de l’Estat del benestar”, ha explicat la portaveu en una roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Celaá també ha afirmat que el seu executiu parlarà amb totes les forces polítiques per aprovar els pressupostos i assegurar, d'aquesta manera, la governabilitat, incloses les formacions independentistes. En aquest marc ha assegurat que Pedro Sánchez no té intenció d'integrar ministres de Podem a l'executiu. Tanmateix, després de la reunió d'aquest dijous el líder d'aquesta formació, Pablo Iglesias, va apuntar a la necessitat de fer un pas més per "cogovernar" des del Congrés.