El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha demanat directament a ERC que retiri el suport al president del Govern, Quim Torra, per ser un "racista". "Que donin suport a un independentista ho entenc però que un partit d'esquerres recolzi un racista no ho puc entendre", ha insistit durant una entrevista a la Cadena Ser.

Sánchez ha reconegut que no té interlocució directa amb ningú d'Esquerra però que sí li consten "contactes" tant al Congrés com al Parlament i ha dit que estan disposats a "dialogar". Però ha estat molt dur amb el suport a Torra, sobre qui diu que és un "xenòfob" i el compara amb d'altres moviments a Europa. "A Europa la xenofòbia s'ha materialitzat en partits polítics i aquí ho teníem al saló i ara tenim a la principal institució de Catalunya una persona clarament supremacista", ha manifestat. Per això, insisteix en la "gran contradicció" d'ERC. També ha assegurat que és Torra qui fa que es mantingui encara el 155.

Sobre la presa de possessió dels consellers, el líder del PSOE considera que el jutge Pablo Llarena ja ha resolt "la col·lisió de drets" dels que volen ser consellers. "Ja ha dit que els fugats i els presos no compleixen amb els requisits per tenir responsabilitats polítiques", ha afegit. A més, defensa que sota el paraigües del 155 el govern espanyol és competent per no publicar el nomenament dels consellers per "aconseguir un Govern en perfectes condicions". 

Sobre les declaracions acusant Torra de racista i xenòfob, ha assegurat que no és "dur" sinó "ferm" i ha negat que sigui una tàctica electoral per menjar-li terreny a Cs. És més, ha criticat la formació d'Albert Rivera perquè, segons Sánchez, "no es pot usar Espanya com element de confrontació".