El president del grup parlamentari de JxCat i expresident de l’ANC, Jordi Sànchez, ha avisat, en una carta enviada a RAC1, que les decisions judicials dels tribunals alemanys, belgues i britànics sobre els polítics que són a l’estranger, faran que l’Estat i el Tribunal Suprem incrementin la virulència de les seves accions contra l’independentisme. “La decisió dels tribunals no els farà modificar res, al contrari. Ofesos, atacaran més fort, traient pit de la sempre agraïda defensa de la unitat d’Espanya”.

A més, Sànchez creu que el jutge del Tribunal Suprem que ha instruït el cas de l’1-O, Pablo Llarena, i la sala segona del TS “van per lliure, molt forts i amb un relat jurídic molt feble”, però alerta que mantenen “una determinació de mantenir un escarment exemplificant” per als polítics sobiranistes.

Segons RAC1, Sánchez explica a la carta que preveu que la seva sortida de la presó encara és molt lluny, i recorda els familiars dels empresonats, considerant-los víctimes d’“aquest joc suprem de despropòsits”.