El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha assegurat avui que "la crisi territorial no es resol amb amenaces per terra, mar i aire", sinó amb "diàleg i mesura" en al·lusió a la reacció del Govern espanyol davant la possible celebració del referèndum català l'1 d 'octubre.

Sánchez ha clausurat avui a la seu del Conservatori de Música de Palma el XIII Congrés dels Socialistes de les Balears, que ha ratificat Francina Armengol, actual presidenta del Govern balear, com a secretària general del PSIB-PSOE.

El líder socialista ha insistit que "les solucions per a Catalunya passen per la llei perquè fora de la llei no hi ha res", però ha advertit que en aquests sis anys s'ha demostrat que "amb la llei no n'hi ha prou, que falta la política". Per a Sánchez, "a un president de Govern se li ha de demanar mirar alt, lluny, que faci política, que trobi solucions justes".

Ha reiterat el suport dels socialistes al Govern en defensa de la llei i la Constitució en relació amb el referèndum i ha assenyalat la "crida a trobar-nos" que ha fet al PSOE en aquest assumpte amb la Declaració de Barcelona

Sistema de finançament "just" per a les Balears

Sánchez també s'ha compromès a lluitar per un sistema de finançament "just" per a les Balears i ha criticat que "Rajoy ha deixat a la deriva a les Illes".

Per a Sánchez, les Balears necessiten que el Govern central sigui "flexible" amb la insularitat, així com "una aliança d'un govern d'esquerres aquí i a Madrid" que posi fi a les retallades i la precarietat.