El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, compareixerà al Congrés en les properes setmanes en un ple específic sobre Catalunya, pendent encara de data, segons ha aprovat avui la Junta de Portaveus, amb el suport de tots els grups parlamentaris.

Així ho han confirmat a Efe fonts parlamentàries després de la reunió de la Junta de Portaveus, en la qual s'estudiava la petició de diversos grups, entre ells ERC i el PDeCAT i per diferents raons també el PP i Cs, perquè el president comparegués en un ple monogràfic sobre la situació política a Catalunya.

La compareixença de Sánchez es produirà en les properes setmanes segons l'acordat per la Junta, encara que l'última setmana de novembre no hi haurà ple al Congrés a causa de la campanya electoral per a les eleccions andaluses del 2 de desembre.

Crítiques al PP

Montserrat ha criticat que "el canvi de criteri" de l'Executiu socialista, que fa una setmana va rebutjar una sol·licitud similar, registrada al Congrés al costat de Ciutadans i que reclamava la presència del president en el Ple pels incidents esdevinguts a Catalunya en el primer aniversari del referèndum sobiranista de l'1 d'octubre de 2017.

Les propostes d'ERC i PDeCAT demanaven un debat monogràfic sobre la situació política de Catalunya en el qual Sánchez informés de les iniciatives del Govern "per canalitzar aquelles solucions polítiques que permetin una solució democràtica a les demandes de la societat catalana", segons resa el text registrat.