El funeral per la soprano Montserrat Caballé que s'oficiarà a Barcelona dilluns vinent suposarà la primera ocasió en què el cap del Govern, Pedro Sánchez, viatgi a Catalunya després de l'ultimàtum llançat pel president de la Generalitat, Quim Torra.

Fonts de l'Executiu han informat aquest dissabte de l'assistència de Sánchez a aquest funeral, en principi l'únic acte que té previst en el seu desplaçament a Catalunya. Els periodistes han intentat obtenir la seva opinió sobre l'ultimàtum de Torra i sobre les expectatives de durada de la legislatura sense el suport dels independentistes, però el president del Govern no ha fet declaracions als informadors i s'ha limitat a la seva intervenció en l'acte d'homenatge a Saramago.

Ahir, sense referir-se a les paraules de Torra, sí que va assegurar que segueix endavant amb els seus plans per presentar el projecte de llei de pressupostos per a 2019. El Govern, a través del seu portaveu, Isabel Celaá, i posteriorment d'altres integrants del mateix com la vicepresidenta, Carmen Calvo, sí han respost en els últims dies a les paraules de Torra assegurant que no accepta cap tipus d'ultimàtum. I menys, tal com precisava Calvo aquesta setmana, si el que pretén és que s'autoritzi una cosa inconstitucional i il·legal com la celebració d'un referèndum d'autodeterminació.

La visita de dilluns serà la segona que faci Sánchez a Catalunya des que va arribar al Palau de la Moncloa. La primera d'elles va ser el passat 22 de juny, quan juntament amb Rei i el president de la Generalitat va assistir a Tarragona a la inauguració dels Jocs del Mediterrani.