El PSOE ha negociat amb Ciutadans perquè els taronges els donin el seu suport per aprovar decrets econòmics del govern espanyol per fer front a la crisi del coronavirus.

Per aconseguir el seu suport, els socialistes han cedit en algunes qüestions a les peticions de Ciutadans en dos dels tres decrets que es votaran aquest dijous al Congrés. 

Aquesta és la primera vegada que el PSOE trenca el bloc que formava amb Podemos, soci de govern, i el suport d'ERC i el PNB des de la investidura de Sánchez. 

Els encarregats de la negociació han estat el secretari general del grup socialista al Congrés, Rafael Simancas, i el seu homòleg de Ciutadans al Parlament, José María Espejo Saavedra.

La líder del partit taronja, Inés Arrimadas, ha assegurat en un fil de Twitter que el partit estarà "vigilant" perquè el govern espanyol compleixi amb els compromisos acordats avui.

Els acords

Les modificacions de Cs que el PSOE ha acceptat s'inclouen al decret 10/2020, el permís retribuït recuperable per als treballadors de sectors no essencials, i a l'11/2020, sobre l'ampliació de mesures econòmiques i socials contra els efectes de la crisi del coronavirus.

Ciutadans proposava una petició d'ajornaments i bonificacions en quotes socials i impostos per a les empreses i autònoms afectats i que la recuperació de les hores del permís retribuït pugui allargar-se fins més enllà del 31 de desembre.