La presidenta del PPC, Alícia Sánchez Camacho, ha reclamat que la "majoria silenciosa" de catalans que volen seguir formant part d'Espanya alcin la veu contra el procés independentista per forçar el Govern a rectificar el seu actual rumb. "El silenci sempre és còmplice. Per això és molt important que a Catalunya la majoria silenciosa parli per defensar la llibertat i la democràcia", ha avisat durant la seva intervenció en la clausura de la Junta Directiva del PPC, que s'ha celebrat aquest dissabte a Barcelona i que ha convocat el congrés en el qual la popular abandonarà la presidència del partit.

En concret, Camacho ha afirmat que aquesta "majoria silenciosa" s'ha convertit en una "majoria farta del procés", que sent "avorriment" davant el "bucle" permanent de la política catalana. D'aquesta manera, també ha aplaudit l'aparició els últims mesos de plataformes contràries a l'independentisme com Concòrdia Cívica, així com la publicació de manifestos com el que van signar un grup de juristes de prestigi reclamant que es respecti l'estat de dret. "Aquesta societat catalana ha de parlar més alt i més fort", ha recalcat la popular que alhora ha reivindicat la unitat dels "partits constitucionalistes" a Catalunya.

En aquest sentit, ha retret al PSC i al seu líder, Miquel Iceta, que "no ha entès que el que està passant a Catalunya no és una batalla entre dretes i esquerres, sinó que és una batalla de la democràcia i la llibertat contra el pensament únic i el totalitarisme". A més, l'actual vicepresidenta primera del Congrés dels Diputats ha considerat que l'oferta de diàleg feta pel govern espanyol desmunta els arguments de la Generalitat per defensar el seu full de ruta independentista. "Qui ha deixat la cadira buida no ha estat el govern espanyol, sinó Puigdemont no anant a la reunió de presidents autonòmics", ha subratllat.