"Una sopa de lletres amb moltes lletres. Així estan, que estan tots barrejats i no sabem com estan". Amb aquesta frase, Alícia Sánchez-Camacho ha ironitzat sobre la situació de Convergència Democràtica i el debat entorn dels pressupostos i la reforma fiscal.

La presidenta del PP de Catalunya ha recordat que "Convergència i Unió, o com es digui ara -perquè han anat canviat de nom a JxSí, DiL...- els únics amb qui han abaixat els impostos ha estat amb el PP. Els agradi o no". Sánchez-Camacho ha posat com a exemple la supressió de l'impost de successions o la rebaixa del de donacions, i ha remarcat que es va acordar en dues negociacions pressupostàries. 

"Ha estat tornar amb Esquerra Republicana i ràpidament han tornat a apujar l'impost de successions i el de donacions, i imposar-nos 30 taxes més perquè els ho demanava Esquerra. Si això és el que volen els de Junts pel Sí i DiL, així els van les enquestes", ha reblat la popular, que també ha afegit que el PP no és partidari d'apujar els impostos dels catalans. 

"Sembla ser que, a poc a poc, el peix gran es va menjant el petit", ha dit en referència a Oriol Junqueras. Però les crítiques no han acabat aquí, la líder del PP ha aprofitat per dibuixar una Convergència totalment abduïda per la CUP: "l'estratègia de la CUP està essent molt hàbil perquè els està dividint molt bé amb la negociació dels pressupostos. Qui els ha vist i qui els veu".

Campanya

Sánchez-Camacho ha fet aquestes declaracions a Barcelona, on ha presidit la primera reunió de treball de l'equip de campanya a Catalunya. Després d'anunciar una campanya amb pocs mítings i amb més actes de proximitat, la presidenta del PP a Catalunya ha demanat als espanyols una "segona legislatura per completar les reformes del PP" que han fet que Espanya "sigui el país que lidera les reformes i els progressos econòmics a Europa". 

L'alternativa a un govern estalinista o de principiants

A més, ha defensat que són l'única alternativa per evitar un govern de principiants "que ha passat del plató de la televisió, al plató del Congrés", i per impedir un govern "estalinista, bolivarià i comunista".