Nou front obert per al president del govern espanyol, Pedro Sánchez. El cap de l'executiu es va desplaçar divendres passat amb avió oficial a Castelló per tenir un parell de trobades polítiques i, aquella mateixa nit, anar al concert de The Killers amb la seva dona. La polèmica, però, l'ha aixecat el mitjà de transport usat per anar a Castelló: l'avió oficial de què disposa com a president.

Els principals partits de l'oposició —el PP, Podem i Cs— ja han començat a buscar-li les pessigolles i li han demanat explicacions. Tots ells han registrat preguntes al Congrés o al Senat, després de criticar el cost "econòmic i ambiental" de la visita. Els grups afirmen que la trobada de Sánchez amb polítics valencians a Castelló només va durar 45 minuts i li retreuen que fes servir la visita per justificar l'assistència al concert. 

Sánchez va aprofitar l'estada a Castelló per reunir-se amb l'alcaldessa de la ciutat, la socialista Amparo Marco, i tenir una breu trobada amb el president de la Generalitat Valenciana, el també socialista Ximo Puig. Alguns grups afirmen que només hi va anar a "fer-se la foto".

El govern espanyol ho justifica

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, però, justifica que la visita al País València, on es va reunir amb Ximo Puig, s'emmarca dins l'"agenda institucional".

En declaracions als periodistes a Còrdova, Calvo ha dit que el president del govern espanyol "va tenir agenda institucional tot el dia i a la nit va ser al Festival Internacional de Benicàssim (FIB), com si s'hagués assegut en un teatre". La vicepresidenta ha insistit que Sánchez va ser "tot el dia en reunions", es va veure amb el president de la Generalitat valenciana i "a la nit va anar a un esdeveniment cultural. És a dir, va tenir agenda de cultura a la nit".

També Ximo Puig ha justificat la visita, que ha qualificat de positiva, i ha afirmat que "el president del govern es desplaça d'acord amb els sistemes de seguretat que corresponen". Quant al fet que la trobada només durés 45 minuts, el president valencià ha dit que "poden semblar pocs per alguns", però que per a ell "n'hi va haver prou, per al que havia de ser aquesta conversa preliminar" a la reunió programada a la Moncloa en les setmanes vinents.

Així mateix, Puig ha dit que és "d'agrair" el suport i la participació del dirigent socialista "en un festival que és un emblema" per al País Valencià.