El govern espanyol prepara la reconstrucció amb plans específics per al sector de l'automoció i el turisme després de la paràlisi provocada per la pandèmia del coronavirus. El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat que demà dilluns es presentarà el pla integral d'ajuda al sector de l'automoció, dotat amb 3.750 milions d'euros, que inclourà ajudes per a la renovació del parc de vehicles i avançar en la transició ecològica.

En la seva compareixença després conferència de presidents, Sánchez ha avançat que el pla inclourà mesurades per preparar la indústria als canvis que reclama l'emergència climàtica, reformes legals, estímuls a la investigació i una fiscalitat que doti de més competitivitat al sector.

S'incentivaran, ha explicat, la renovació del parc de vehicles, sobretot els elèctrics. Hi haurà, ha indicat, ajudes per a les famílias amb menys recursos, així com per als empresaris i els autònomos.

Sánchez ha destacat que l'objectiu del pla és "defensar" un sector que suposa una desena part del PIB i dona feina uns dos milions de treballadors de manera directa o indirecta. Ha insistit que permetrà avançar en els objectius de transició cap a una mobilitat més sostenible.

Pla per impulsar el turisme

Igualment, Sánchez ha anunciat que el Govern presentarà el dijous un pla d'impuls al turisme dissenyat al costat dels representants del sector i en coordinació amb les comunitats autònomes. Sánchez ha afirmat que la recuperació de l'activitat turística és prioritària, ja que es tracta d'un sector que suposa més del 12% del PIB espanyol i que ha estat un dels més danyats durant la pandèmia del Covid-19. En aquest sentit ha destacat que el turisme és fonamental per a la recuperació de l'economia d'Espanya.