"Una partida històrica i transformadora", així definia el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, la partida pressupostària de 2.520 milions d'euros que s'aprovarà en el proper Consell de Ministres i que anirà destinada a beques per als joves espanyols. El cap de l'executiu central ho ha anunciat durant un acte del PSOE a Saragossa, on ha anunciat que s'aprovaran "2.520 milions d'euros que beneficiaran a un milió de joves". Sánchez ha recalcat que aquests diners seran "per als qui els necessiten, no les beques de rics d'algunes comunitats" (en referència a Madrid). Sánchez també ha anunciat una ajuda universal de 400 euros per estudiants amb discapacitat, que afectarà al voltant de 250.000 estudiants a tot l'estat espanyol.

Així ho ha donat a conèixer en l'acte de presentació de la candidata del PSOE a l'Alcaldia de Saragossa en les eleccions de maig, Lola Ranera, al qual han assistit el president d'Aragó i secretari general del PSOE a la comunitat autònoma, Javier Lambán, i la ministra d'Educació i FP, la saragossana Pilar Alegría. Davant un auditori ple a vessar, Sánchez ha expressat la seva satisfacció per donar a conèixer aquesta notícia acompanyat de la ministra d'Educació, amb l'objectiu de "garantir la igualtat d'oportunitats a tots els estudiants, visquin on visquin, per als quals el necessiten, no per als rics, com que fan altres governs autonòmics".

El president del govern espanyol ha indicat que aquests 2.520 milions d'euros suposen un 18% més que el pressupost de l'any anterior en beques i 1.000 milions més "que quan governava el PP, un 70%", un increment de recursos que es posa "en mans dels estudiants perquè es puguin llaurar un futur millor i desplegar totes les potencialitats que tinguin".

Sobre els 200 milions per a creure una ajuda universal als estudiants que sofreixin algun tipus de discapacitat, Sánchez ha detallat que beneficiarà a 250.000 alumnes i serà una ajuda universal de 400 euros, mesura que contribuirà a comptar amb un sistema educatiu "més inclusiu, que és el que es mereixen pel seu lloc els nostres joves".

 

En la seva intervenció, Sánchez també ha incidit en què la seva legislatura s'ha centrat en fer front a la "erosió" que van sofrir les classes treballadores espanyoles després de la crisi financera de 2008 i les "receptes neoliberals" aplicades pel govern del popular Mariano Rajoy. Unes accions que ha centrat en matèria de sanitat, educació, salaris o de serveis socials, amb solucions, ha afegit, que es van desenvolupar en situacions complexes derivades de la pandèmia per coronavirus, l'erupció del volcà de La Palma, la borrasca Filomena i, actualment, de la guerra d'Ucraïna.

"Hi ha diferents maneres de fer front a una crisi, i la dreta el que va fer és rescatar als bancs que feien fallida mentre es congelaven els sous a les classes mitjanes", ha destacat el dirigent socialista, que ha aprofitat l'esment fet a la pandèmia per a insistir en la necessitat de continuar amb la vacunació enfront de la covid.