El president de l’ANC, Jordi Sànchez, assegura que ha arribat l’hora de fer sacrificis personals per tal de demostrar a l’Estat espanyol que el poble de Catalunya va per totes amb la independència. En un sopar debat, organitzat per una agrupació independentista a l’Hospitalet de Llobregat, Sànchez ha dit que ara cal fer un pas més.

“Per dignitat, el país no pot acceptar amb un somriure que jutgin un president per haver posat les urnes”. És per això, segons Sànchez, que el 6 de febrer, quan comenci el judici a Artur Mas, hi ha d’haver una mobilització sense precedents. “Si cal, hem d’estar disposats a perdre un dia de les nostres vacances per blindar el Parlament i demostrar que estem disposats a culminar el referèndum”, ha exclamat.

“Si aconseguim mobilitzar milers de persones al matí, acompanyant els encausats, haurem aconseguit una cosa molt important: demostrar-nos a nosaltres mateixos que, més enllà de les Diades i el 9-N, també estem disposats a sacrificar-nos. Per exemple, perdent un dia de vacances per anar a mobilitzar-nos quan toca”, ha reiterat.

Sànchez ha demanat als comensals que traslladin aquest missatge a l’entorn: “El dia 6 és un dia molt important. Barcelona tornarà a ser el focus d’atenció d’una part important de l’opinió pública i internacional i nosaltres hi hem de ser per demostrar que no acceptem resignadament que se’ns jutgi a tots per haver exercit el dret democràtic de participar en un procés com va ser el 9-N i menys quan som a les portes del referèndum”.

“Falten pocs mesos per culminar el procés, no tenim dret a desaprofitar el que hem fet; Espanya ens vol absolutament derrotats. Davant això, només hi ha dues opcions: plegar veles o sortir a guanyar. L’obligació que tenim és anar a totes”, ha insistit.

“Arribarem a l’estiu amb la satisfacció de la feina feta i guanyada”, ha dit finalment per concloure la intervenció.

Abans, però, també ha fet referència al referèndum per remarcar que haver situat el referèndum en el centre del debat polític, "ja és una gran victòria" i ha assegurat que la majoria de catalans estan pel . Per això, emparant-se en una metàfora futbolística, ha demanat que "deixem al fons de l'armari la síndrome culer".

Piulades a la Fresca

Unes 120 persones han seguit la intervenció del president de l’ANC en l'última edició dels sopars-debat “Piulades a la Fresca”: una iniciativa impulsada per gent de base ara fa quatre anys i que convoca un sopar amb un convidat el dia 11 de cada mes, a un lloc diferent del territori. En aquesta ocasió, els convidats eren dos: el president de l’ANC i el fotoperiodista Jordi Borràs.

Borràs ha aprofitat per presentar el seu darrer llibre, La cara B del procés, i també ha alertat del perill d’entrar en polèmiques estèrils que divideixin l’independentisme: “és el que l’Estat vol”.