El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha acusat el líder de Cs, Albert Rivera, d'"haver perdut el respecte als votants" i li ha retret que en democràcia "no hi ha cap vot que vagi a la paperera". Sánchez ha respost així al líder de la formació taronja que aquest dissabte al matí ha demanat votar Cs per evitar que els vots a altres opcions constitucionalistes vagin "a la paperera".

Sánchez ha afegit que, amb aquestes paraules, Rivera demostra que ha "perdut les formes" i el respecte als votants, "també als de Cs". Sánchez ho ha dit durant un acte de campanya al Tecnocampus de Mataró, davant de mig miler de persones, on ha valorat que "si les dues cares d'un mateix problema" coincideixen en atacar Miquel Iceta serà perquè "és la solució".

Sánchez ha acompanyat Iceta en un segon acte electoral aquest dissabte, després d'haver-ho fet a Tarragona al matí. El líder del PSOE ha reivindicat que el vot al PSC és l'únic que pot garantir una sortida al conflicte català des de l'esquerra i la unitat i ha criticat especialment les paraules de Rivera. "Rivera per perdre, ha perdut fins i tot les formes", ha considerat. 

Frontisme

El socialista ha destacat que Iceta està concentrant les crítiques dels seus adversaris i l'ha resumit com "el frontisme contra el sentit comú". En un escenari on els independentistes volien trencar amb Espanya i "han trencat Catalunya", Sánchez ha erigit el socialisme com l'únic capaç de "recomposar". 

Sánchez ha aprofitat l'acte per reivindicar que el PSOE és la veritable "alternativa" al PP, els garants dels drets socials i els que poden "tornar a unir tots els pobles d'Espanya". "Espanya no s'uneix per decret o amb els metres d'una bandera sinó amb un projecte de regeneració", ha asseverat. Ha afegit que votar socialisme és "seguretat" i "reformisme" i per això ha mencionat el seu compromís de reformar la Constitució i d'impulsar una llei d'igualtat entre homes i dones. 

Com ja havia fet al matí a Tarragona, Sánchez ha fet una crida a la participació el proper 21 de desembre i ha tornat a recuperar el lema electoral de les eleccions del 2008 –'Si tu no hi vas, ells tornen'- amb una nova versió: "Si no hi aneu, ells continuen amb el seu full de ruta secessionista". 

En la seva crida a la participació, Sánchez ha dit que no només va dirigida als socialistes sinó a tota la gent d'esquerres i als que no sent d'esquerres estan "esgotats" del procés. 

En l'acte també hi han participat la número 5 per Barcelona, Alícia Romero, i l'alcalde de la ciutat, David Bote.