Quan l'incendi ja semblava apagat, la polèmica revifa. Aquest cop no ha estat Gabriel Rufián parlant de "senyorets que per una estona es creien James Bond", sinó Pedro Sánchez, que ha aprofitat la compareixença d'aquest dimecres al Congrés dels Diputats per a denunciar els suposats vincles de Junts per Catalunya amb la Rússia de Vladímir Putin. S'ha produït després d'una intervenció molt crítica de Míriam Nogueras amb les mesures que ha aprovat el govern espanyol per a fer front als efectes econòmics i socials de la guerra.

En la seva intervenció davant del ple del Congrés la portaveu de Junts per Catalunya ha acusat l'executiu central de saltar-se les resolucions de les Nacions Unides sobre el Sàhara Occidental. Nogueras també ha retret que les ajudes no arribin a les petites i mitjanes empreses i ha defensat que "els més de 52.000 milions d'impostos que paguem els ciutadans de Catalunya els volem gestionar a Catalunya". 

I ha arribat la resposta amb un atac. En la seva segona rèplica, el president del govern espanyol ha volgut "agrair" que Míriam Nogueras hagi "marcat distàncies amb Putin i amb aquell règim". I el dirigent socialista ha reblat en aquest sentit: "Perquè vostè representa un partit polític --no faré servir els termes que s'han fet servir per part d'altres grups parlamentaris-- que ha jugat amb foc i han coquetejat amb Putin".

Sánchez també se les ha tingut amb Gabriel Rufián arran del Sàhara Occidental. El portaveu republicà l'ha acusat de saltar-se 74 resolucions de les Nacions Unides. I ha elevat el to contra el president espanyol: "No se'n rigui, no ens tracti de necis". Sánchez li ha respost, amb millors formes que amb Nogueras: "Dir que no estem dins del marc de Nacions Unides és dir que la posició de França, d'Alemanya, de l'administració Biden està fora de les resolucions del Consell de Seguretat de les Nacions Unides. Això no és cert".

Les "comissions" del PP

El Partit Popular pot canviar de lideratges, però continua enfrontat amb el govern espanyol. Avui Pedro Sánchez també ha aprofitat per a retreure unes declaracions d'Alberto Núñez Feijóo de fa dues setmanes, quan va acusar La Moncloa de no prendre mesures per a "folrar-se" amb l'increment dels preus dels carburants. En resposta a la portaveu Cuca Gamarra, el president espanyol ha rebatut aquelles paraules: "Llavors el govern no es folra... Aquí només s'han folrat, i amb molts diners, alguns a base de sobresous i comissions il·legals". També ha criticat la rebaixa generalitzada d'impostos que reclamen els populars: "Qui recapta no és el govern d'Espanya, és l'Estat. L'estat del benestar és qui presta serveis com la sanitat, la ciència o l'educació, fonamentals per salvar la prosperitat i cohesió durant la pandèmia".