El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha acordat amb la cancellera alemanya, Angela Merkel, acollir refugiats que viuen actualment a Alemanya, segons ha anunciat el cap de l'Executiu espanyol aquest divendres des de Brussel·les. Sánchez ha informat que l'acord al qual ha arribat amb Merkel consisteix en l'acollida de refugiats a canvi que Alemanya cobreixi els costos. A més, ha afirmat que és un acord "just" i que demostra "l'empatia d'Espanya" en matèria de refugiats.

Aquest acord arriba enmig d'una greu crisi interna dins del govern alemany en matèria de refugiats, ja que el soci de govern de Merkel a Baviera, la CSU, està en contra de l'acollida de tants refugiats al país. És per això que Merkel necessitava arribar a un gran acord europeu en matèria d'immigració, encara que fos de mínims, com el que s'ha arribat durant aquesta cimera.

El pacte amb Espanya és un exemple per pal·liar les mancances de l'acord amb altres pactes bilaterals. Segons el diari alemany Die Welt, Merkel també està negociant amb altres membres de la Unió com França, Grècia o Dinamarca.

La reunió amb la cancellera s'ha fet a la delegació espanyola a Brussel·les i juntament amb el primer ministre grec, Alexis Tsipras, just abans de la segona jornada de la cimera del Consell Europeu, que reuneix els caps dels Executius dels socis de la Unió Europea.