El president de Govern espanyol, Pedro Sánchez, en un acte electoral del PSC a Girona, ha criticat el full de ruta de la Generalitat dels últims anys i, concretament, ha lamentat que l'octubre de 2017 el Govern proclamés a Catalunya una independència "que mai podria ser possible". 

En l'acte també han participat el candidat socialista, Salvador Illa; la presidenta de Congrés, Meritxell Batet; el ministre de Política Territorial i primer secretari de PSC, Miquel Iceta, i la cap de llista per Girona, Sílvia Paneque.

Segons Sánchez, a les eleccions del 14-F, el que està en joc depèn del punt de vista de cada candidatura i sosté que per a les independentistes està en joc "declarar la independència al matí o a la tarda, però ni ells mateixos s'ho creuen". "Després hi ha la de dreta i la ultradreta, que el que diuen és que està en joc la salvació d'Espanya. Sempre està en joc la salvació d'Espanya ... No sabem si la salvarà el PP, Cs o la ultradreta, però tampoc ni ells mateixos s'ho creuen", ha afegit.

El president de l'executiu ha advertit també que el que realment està en joc en aquests comicis és "si Catalunya continua al declivi, en la divisió i al pantà o, en canvi, gira full i escriu una nova pàgina de la política a Catalunya de recuperació econòmica, de justícia social i de convivència". "El que es decideix és si Catalunya es retroba amb Catalunya, si Catalunya es retroba amb Espanya i si Catalunya es retroba amb Europa o si continuen quatre anys més en decadència, de viatge sense rumb emprès per l'independentisme català", ha tancat.

Sánchez ja ha participat quatre vegades en els actes electorals del PSC i, malgrat que s'esperava que ho fes de nou en el tancament de campanya, avui ha anunciat que vindrà un cop més a un acte "molt especial" que els socialistes catalans encara estan preparant de cara a dimecres a les 12 hores.

Inversió a Girona

El president ha defensat la inversió pública que el Govern espanyol ha realitzat a Catalunya i ha destacat els 140.000 milions d'euros en sis anys que ha aconseguit Espanya dels fons de recuperació europeus, dels quals 6.300 milions aniran al pla de Rodalies 2030.

D'altra banda, ha explicat que ja s'ha licitat l'estudi per a nova estació ferroviària de l'aeroport Girona-Costa Brava i que han començat els estudis geogràfics per a la supressió dels peatges de l'AP7 de Tarragona a la Jonquera (Girona).

"La inversió en el sector turístic a Girona va arribar als 1,350 milions d'euros", ha anunciat i ha relatat altres mesures com ajudes per als agricultors per valor de 322 milions d'euros i altres ajudes que afectaran 160.000 pensionistes de la província.

 

Imatge principal, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez / ACN