El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha entrat en campanya per demanar una darrera setmana abans de la votació de "debat, propostes i no d'enfrontaments". Sense mencionar ni cap cas, ni cap partit, Sàmper s'ha referit directament als enfrontaments d'aquest cap de setmana en els actes electorals de Vox a Vic i Salt, on els candidats de Vox van rebre l'impacte de pedres, fruita i ous. A Valls, Santiago Abascal va denunciar la inacció de la Conselleria d'Interior i els Mossos d'Esquadra encarant-se, fins i tot, amb el cap del dispositiu. Una situació que el cap polític dels Mossos no ha volgut deixar passar avui en la roda de premsa sobre mesures Covid. El conseller ha defensat els Mossos i ha dit que la policia "va intervenir quan havia d'intervenir".

"El rebuig, la discrepància i la protesta no pot ser mai l'enfrontament", ha remarcat el conseller d'Interior just abans d'assenyalar que Vox va impedir la feina dels Mossos d'Esquadra: "Hi ha partits que dificulten la tasca policial i això no pot ser". I és que Vox no va seguir les directrius policials dels Mossos d'Esquadra per garantir la seguretat en l'acte.

Per tallar la inèrcia que ha agafat la campanya d'alguns partits i les reaccions al carrer que s'han generat, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper ha dedicat bona part de la seva compareixença a donar un toc d'atenció i fer l'advertiment.

 

Mossos sota vigilància

Sàmper també ha anunciat investigacions internes per a totes aquelles actituds antireglamentàries dels agents dels Mossos d'Esquadra. "Si hi ha una actuació policial que vagi en contra de l'observança més pulcra dels drets fonamentals, s'iniciarà una investigació". En aquest sentit, el conseller ha anunciat que a Salt ja n'hi ha una d'oberta.  És per aclarir l'actuació d'un dels antiavalots que va actuar en els aldarulls posteriors a l'acte electoral de Vox, i va tirar una salva a pocs centímetres d'un periodista.