El president del partit d'extrema dreta Vox, Santiago Abascal, ha perdut els papers davant dels agents dels Mossos d'Esquadra. En un acte de la campanya electoral del 14-F a Salt, Abascal i la resta de membres del seu partit han estat rebuts per una manifestació antifeixista i alguns concentrats els han llançat ous i pedres.

Els membres del partit han marxat de l'espai que tenien destinat a l'acte, denunciant la inacció de la Conselleria d'Interior i els Mossos d'Esquadra davant el que han anomenat "independentistes radicals". Posteriorment, el líder del partit s'ha encarat directament amb el cap del dispositiu dels Mossos exigint que actuessin contra els manifestants.

Els Mossos sí que han actuat contra independentistes i antifeixistes

Desenes de persones s'han concentrat a Salt per evitar que el partit d'extrema dreta difongués el seu discurs a la població. Tot i les paraules d'Abascal, que ha criticat la inacció de la policia, els Mossos d'Esquadra han carregat contra col·lectius que es manifestaven per la presència de la formació d'ultradreta, segons ha pogut saber l'Agència Catalana de Notícies. Per intentar dispersar-los, també han utilitzat projectils de foam.

També hi ha hagut incidents a Valls, on el diputat de Vox Javier Ortega Smith tenia planejada una visita. Com ja va passar ahir a Vic, els manifestants contraris a la formació superaven amb escreix els partidaris de Vox, que han rebut la protecció dels Mossos. Per altra banda, els agents antidisturbis han carregat contra els manifestants independentistes i antifeixistes.

Els Mossos d'Esquadra han colpejat amb porres els manifestants que han protestat contra l'acte de campanya de Vox celebrat aquest diumenge a Valls. Els enfrontaments s'han produït a la Font de la Manxa quan l'acte polític ja havia acabat i ja no quedaven simpatitzants del partit d'extrema dreta. Encapçalats per Javier Ortega Smith, gairebé una trentena de persones han passejat pels carrers del municipi. Durant el recorregut hi ha hagut moments de tensió amb els manifestants. Els Mossos d'Esquadra han desplegat un ampli control policial per impedir que els dos grups es trobessin. Desenes de persones han llançat ous contra els simpatitzants de Vox i els veïns han desplegat una estelada de grans dimensions.