El Conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha donat avui un toc d'alerta a bars i restaurant que puguin estar pensant en tancar les seves terrasses per arrecerar del fred els clients. A diferència de la primera onada, l'obertura de les terrasses coincideix amb l'arribada del fred. Però tancar les terrasses està en contraposició amb les mesures per evitar el contagi de la Covid-19.

Cal garantir la ventilació i per això s'ha autoritzat l'obertura de terrasses. Si es tanquen com si fos l'interior d'un local s'hauran d'adaptar a les mesures establertes que limiten l'aforament al 30%, 4 persones per taula, i a una distància de 2 metres entre taules.

"La ventilació és un element clau", ha dit Sàmper, que ha recordat que cales almenys "2 laterals oberts de ventilació com a mínim". El conseller ha fet una "crida al compliment real a l'exterior".

Sàmper també ha recordat que no es poder utilitzar les barres dels bars. "Estem parlant sempre de taules a una distància de 2 metres. Per tant no es contempla el consum en les barres", ha dit. 

Bars locals terrassa tancats buits coronavirus covid-19 crisi Hosteleria restauracio - Sergi Alcazar

Terrassa tancada

Aquest cap de setmana els Mossos d'Esquadra i les policies locals han aixecat un total de 797 actes per incompliment de les mesures. S'han tancat 4 locals i s'han denunciat 3 festes, aixecant actes a 118 persones que incomplien la mesura de ser més de 6. En total, des de l'inici de les mesures estrictes la policia ha aixecat 48.246 actes, ha posat 644 denuncies a establiments i s'han fet 81.693 identificats.

Els delictes continuen a la baixa

Els robatoris i furts continuen baixant. El fet que hi hagi menys gent al carrer, porta a una davallada d'aquest tipus de delictes. Els robatoris amb força i els furts han baixat un 48%. Pel que fa als robatoris amb força es passa dels 84 al dia als 44, i pel que fa als furts, dels 583 als 308.

En total els fets delinqüencials baixen dels 1.283 als 1.279.

En canvi pugen les estafes fins un 20%. El fenomen de les compres des de casa porta a més picaresca, també, entre els delinqüents. De les 213, es puja fins les 267. Els Mossos d'Esquadra recorden que cal fer compres segures per internet.