El ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, ha advertit avui que les ONG que operen a la Mediterrània central per rescatar immigrants "no tocaran terra italià", en referència al nou cas d'una organització alemanya que acaba de rescatar 224 immigrants davant Líbia. "Emporteu-vos tota la càrrega d'éssers humans a Gibraltar, a Espanya, a França o on vulgueu", ha sentenciat.

Salvini, a través de les xarxes socials, ha explicat què està succeint amb el vaixell amb bandera holandesa de l'ONG Lifeline que ha rescatat uns 224 immigrants i els ha acusat de no respectar les ordres de la Guàrdia Costanera italiana i líbia.

"La Guàrdia Costanera italiana els ha escrit perquè no es moguessin, que s'ocupava Líbia, però aquests desgraciats, fins i tot posant en perill la vida dels immigrants en aquests bots, no han escoltat ningú i han intervingut carregant la seva quantitat de carn humana a bord", ha assenyalat.

Itàlia ja va rebutjar donar un port a l'Aquarius de l'ONG SOS Méditerranée amb 630 immigrants a bord i que finalment va desembarcar a València després de l'oferiment del govern espanyol, i que ara està tornant de nou a la Mediterrània central.