Iván Espinosa de los Monteros, portaveu de Vox al Congrés, ha fet unes polèmiques declaracions assegurant que a Espanya, la majoria de nens que moren ho fan en mans de dones, i tanmateix, no "es parla mai de violència feminista.

El diputat de Vox ha instit a Los Desayunos de TVE que hi ha la tendència de "culpabilitzar els homes" i ho ha argumentat amb aquestes paraules: "Els homes moren més en mans d'homes. Els nens moren més en mans de dones i, tanmateix, no parlem mai de violència feminista", ha assenyalat.

Espinosa de los Monteros ha criticat el fet que des de l'esquerra es culpi els homes pel fet de ser-ho i assenyala que la seva formació sempre estarà a favor d'eliminar "tota mena de violència" a Espanya. "Nosaltres del que ens desmarquem és de la nomenclatura de l'esquerra", ha afegit a l'entrevista.

Preguntat per podia documentar-ho amb dades reals, Espinosa dels Monteros ha respost amb més detalls: "A Espanya els nens que moren, que no són pocs, ho fan majoritàriament en mans de dones; de les seves àvies, de les seves cuidadores..." Espinosa de los Monteros també ha defensat la cadena perpètua per als agressors sexuals.