​El líder del PSC, Salvador Illa, ha afirmat que el cas de Laura Borràs, condemnada aquest dijous, "no té excusa" i ha afirmat que la presidenta de Junts "ha fet servir les institucions públiques en benefici propi". Així ho ha dit en l'acte de clausura de la Convenció Municipal del PSC celebrat a l'Hospitalet de Llobregat on Illa ha afirmat contundent que a Espanya "no es condemna a ningú per ser independentista, sinó que es condemna per corrupció". "Ja n'hi ha prou de desprestigiar les institucions i de no assumir les conseqüències dels actes propis", ha dit en referència a Laura Borràs i la sentència de més de 4 anys de presó per haver fraccionat factures quan era al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes.

El secretari general del PSC també s'ha referit a la cimera per la sequera celebrada el passat divendres i ha afirmat que va sortir "estorat" de la reunió. "Des del PSC creiem fermament que aquest problema no s'arregla sancionant als ajuntaments, sinó invertint. El PSC no obstaculitzarà cap mesura per combatre la sequera, serem lleials fent aportacions, i ja hem presentat fins a 5 documents al Govern amb les nostres propostes, però creiem que és un error greu no comptar amb els ajuntaments", ha dit. El líder del PSC ha reivindicat amb força "la importància" dels ajuntaments i ha recalcat que "no són els peons de cap tauler d'escacs" sinó que són "institucions importants i independents". "Quan hi ha un problema d'abastiment d'aigua en un municipi els ciutadans van a parlar amb els alcaldes, no amb els consellers o ministres, i per això cal tenir-los en compte", ha finalitzat.

Sánchez i Collboni reivindiquen el projecte socialista

En l'acte celebrat a l'espai de La Farga també hi han participat el candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i tots dos han reivindicat les virtuts del projecte socialista tant a Barcelona com a l'estat espanyol. Collboni ha aprofitat el seu parlament per atacar amb força a Colau i a Trias a parts iguals, a qui ha comparat dient que els dos són "les dues cares d'una mateixa moneda". Collboni ha afirmat que Colau "s'ha convertit en casta" i que "venia a canviar el món, però el món l'ha canviat a ella". Pel que fa a Trias, Collboni ha tret tota l'artilleria i ha afirmat que no va sota les sigles de Junts perquè "li fa vergonya" que la presidenta del partit estigui condemnada per corrupció.

Per altra banda, el president del govern espanyol ha defensat el projecte socialista perquè "garanteix la pau social" a diferència de la dreta espanyola. Sánchez també ha destacat que la victòria en les eleccions municipals del 28-M "començarà a Catalunya i als seus municipis". També ha afirmat que no té "cap dubte" que el primer secretari del PSC, Salvador Illa, serà el pròxim president de la Generalitat, perquè Catalunya vol una "convivència" que avui representa el cap de l'oposició. El líder socialista ha posat especial èmfasi en aquest concepte de "convivència" i ha afirmat que l'Espanya que es va trobar l'any 2018 estava "totalment esguerrada per culpa de l'independentisme i les polítiques neoliberals".