El secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, ha elogiat el discurs del Rei i el considera "positiu" perquè va apel·lar a la convivència i va posar en valor els problemes de la joventut i els reptes que com a societat "cal afrontar".

En una atenció als mitjans, Illa s'ha mostrat sorprès que es critiqui la crida del monarca al diàleg i a la convivència i ho ha circumscrit a una aposta "necessària". "Qui ho critica està en un altre món", ha reblat. Al seu parer, els partits independentistes "no s'estan prenent prou de debò aquesta necessitat de buscar un nou consens i un nou acord com a mínim de dos terços dels catalans".

Sobre el fet que el monarca no esmentés directament Catalunya, ha respost que va ser un discurs mesurat i que tant Catalunya com tot Espanya necessiten esforçar-se a mantenir la convivència dels últims 40 anys.

Salvador Illa ha insistit a donar suport a l'apel·lació a la concòrdia, la convivència i el diàleg" del discurs de Felip VI, i ha destacat que en les seves paraules també hi van ser molt presents les preocupacions i els problemes de la joventut.