"El conseller Elena hauria de plegar, ho ha fet fatal". Així de contundent s'ha mostrat el secretari general del PSC, Salvador Illa, contra el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, després de la seva decisió de destituir com a comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, a Josep Maria Estela. En una entrevista aquest dijous a Catalunya Ràdio, Illa ha lamentat el paper del conseller Elena i ha assegurat que està molt disgustat amb la feina que està fent "ja podria haver marxat a casa", i ha deixat clar que "hagués preferit que marxés Elena i es quedés Estela. Més clar, no ho puc dir". 

"No és manera de fer les coses"

La conselleria d'Interior defensa que un dels motius principals pels quals ha destituït Estela és per les discrepàncies sobre la feminització del cos, un argument que Illa considera que "no s'ho creuen ni ells". El líder dels socialistes a Catalunya ha criticat la gestió d'Elena, i assegura que practica ingerències polítiques als Mossos i "cessa el comissari en cap que va nomenar fa 10 mesos". "Van canviar 36 caps i ara cessen el comissari que ells van nomenar. Però això que és? Si Estela demana què vol reforçar amb 13 agents la comissaria d'investigació, per què no li posen?", ha preguntat. 

Illa ha lamentat que "no és manera de fer les coses" i que el conseller no està tenint "una actitud respectuosa amb els 18.000 agents dels Mossos". A més, ha afegit que té l'obligació de "donar suport" als Mossos. I és que, segons Illa, sembla que la policia catalana "hagi de demanar perdó" per les seves actuacions. El líder del PSC creu que el cos policial està format per professionals "de primer nivell" i ha demanat que no s'hi posin més les mans.

Pressupostos de la Generalitat

Illa ha parlat sobre els pressupostos del Govern i ha confirmat que "no s'ha començat una negociació i fa un mes i mig que ho vaig proposar", per aquest motiu ha carregat contra el president de la Generalitat "la responsabilitat no és del PSC, sinó del president Aragonès", tot i que ha anunciat que la setmana que ve es reuniran per parlar sobre els pressupostos. El líder dels socialistes catalans ha defensat que el que ara convé a Catalunya és "endreçar la política catalana" i perquè es doni això també es necessita un canvi d'actitud del president de la Generalitat "ha d'assumir la situació en la qual està". Amb tot, ha reiterat que el seu objectiu és que Catalunya tingui pressupostos l'1 de gener, i ha avisat que no barrejarà llibretes. Illa ha encomanat a Pere Aragonès a buscar nous suports després de la sortida de Junts del Govern. 

Preguntat per una possible moció de censura, en cas de no aprovar-se els pressupostos, Illa ha assegurat que no s'ho ha plantejat i que "faré tots els esforços que tingui a l’abast per tenir pressupostos". I ha insistit en el fet que "el que convé a Catalunya són uns pressupostos". D'altra banda, veu molt difícil que l'actual Govern acabi la legislatura, i ha afirmat que ja no espera que aquest Govern solucioni res, sinó simplement que no generi més problemes.