"A Catalunya ara tenim un marc de recaptació, un cop passat el referèndum de l'1 d'octubre en tindrem un de diferent". Això és el que ha explicat el Secretari d'Hisenda de la Generalitat, Josep Lluís Salvadó, en una entrevista a El Món a RAC1, d'aquesta manera ha confirmat que de moment el sistema de recaptació d'impostos seguirà com fins ara.

Salvadó ha indicat que encara no es poden pagar tots els impostos a l'Hisenda catalana, que hem de seguir pagant els que són cedit; els que van directes a la Generalitat. D'altra banda, el Secretari d'Hisenda ha reafirmat que la culminació del desplegament de l'Hisenda que es va presentar dilluns serveix per demostrar que "estem preparats per treballar de forma autònoma, tant a nivell de personal com a nivell tecnològic". 

Segons Salvadó, l'Agència Catalana resultant d'un 'Sí' al referèndum "intentarà solucionar els problemes des de les administracions i no els traslladarà als empresaris". A més a més, en referència a les declaracions fetes pel Ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, on amenaçava amb sancionar qui tributi a l'Agència catalana, el Secretari ha llençat un missatge de tranquil·litat confirmant que "el Govern català sempre protegirà els seus ciutadans".

Quant al nombre de treballadors de l'ATC, Salvadó ha dit que de moment n'hi ha prou amb 700 però que en la següent fase caldrà incorporar-ne més. En aquest sentit, ha obert la porta als actuals treballadors de l'Agència Tributària "si ells volen" ja que "són els que saben com funciona". "Si volen, nosaltres tenim la intenció de comptar amb ells", ha afirmat.