El Departament de Salut ha desmentit "categòricament" que s'hagi manipulat el nombre d'atesos per les càrregues policials el passat 1-O, tal com han apuntat alguns mitjans de comunicació i representants polítics com el coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maillo, que va titllar de "farsa" el nombre de ferits.

Per Salut, aquestes "falses informacions atempten greument contra l'honorabilitat del personal del SEM, dels CAP, dels CUAP o hospitals" que van atendre més d'un miler de persones. Per això, el Departament ha demanat als mitjans que van dubtar de la xifra oficial una "rectificació immediata".

Per la seva banda, el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya ha criticat que des d'alguns mitjans de comunicació s'hagi posat en dubte la professionalitat i la independència dels facultatius mèdics.

Salut critica les informacions que insinuaven que es van comptabilitzar com a ferits persones que havien tingut un atac d'ansietat en veure les càrregues policials a través de la televisió. Segons dades del Servei Català de Salut, la majoria de persones ateses van patir traumatismes com policontusions, fractures, ferides, incisions o luxacions, a conseqüència de les càrregues policials.

En menys del 7% dels casos, la causa de l’atenció sanitària es va deure a un diagnòstic relacionat amb ansietat, crisi d'angoixa, mareig, convulsions, lipotímia, hipertensió o taquicàrdia. A més, es van registrar dos ferits greus: la persona que continua ingressada a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i la que va patir una important lesió ocular i que li suposarà perdre la visió d'un ull.