Tot preparat a Salt per recollir el clam de la Diada d’aquest Onze de Setembre. El batec arribarà a aquesta població acompanyat d’un manifest que llegirà el cantant Gerard Quintana i de l’humor de Quim Masferrer, que conduirà l’acte. El president Carles Puigdemont també participarà a la manifestació, en què s'esperen almenys 60.000 persones.

Matí tranquil a Salt a l’espera de les 17:14, moment en què gironins de fins a sis comarques uniran forces sota un mateix batec, el de la "República de la solidaritat i la diversitat", de què Salt és avui la capital.

Sis trams (del 21 al 26) ja estan senyalitzats al passeig dels Països Catalans de la població gironina per donar la benvinguda als manifestants del Gironès (tram 21), la Selva (22), Baix Empordà (23), Alt Empordà (24), la Garrotxa (25) i el Pla de l’Estany (26).

Imatge: Marc Bleda

El batec arribarà a Salt després d’iniciar-se a la Seu Vella de Lleida, baixar a la capital del Segrià i passar per Berga. Un cop arribat a Salt, donarà al relleu a Tarragona, per finalment concloure a la capital del país, Barcelona.

A mesura que ha passat el matí, han anat arribant nombrosos manifestants de les sis comarques gironines que es reuneixen avui a Salt, entre aquests, un de molt especial, l’actor Quim Masferrer, que ha aprofitat per acabar d'ultimar el que dirà aquesta tarda:

Imatge: Marc Bleda

A més de l’actor, l’acte de Salt també comptarà amb la presència del cantant Gerard Quintana, del grup Sopa de Cabra, que llegirà el manifest, i del president Carles Puigdemont, natural d'Amer, a la Selva. Serà el primer cop que un president de la Generalitat acudeix a una mobilització independentista organitzada l’Onze de Setembre per l’ANC i Òmnium.

Pel que fa a la resta de manifestants, els més matiners han pogut gaudir de la fira d’entitats de Salt en què s’hi han pogut veure carpes de tot tipus, des d’associacions pertanyents a la població gironina, fins a la paradeta de l’entitat Constituïm, que té l’objectiu de posar les bases per a una Constitució Catalana, o organitzacions de la Catalunya Nord.

60.000 persones s’esperen a Salt aquesta tarda, si bé han confessat organitzadors de l'acte a El Nacional que la xifra es podria veure augmentada fins als 100.000.

Entre els que arriben, molts ho fan amb autocar –se n’esperen 153–, altres ho fan en vehicle particular, i destaquen els veïns de les poblacions veïnes d’Anglès i Bescanó, que vindran caminant des d’aquest segon municipi, fins arribar al passeig dels Països Catalans de Salt, el punt 0 de l’acte.