Gironins de sis comarques han omplert Salt per reclamar la República catalana. En una manifestació que ha comptat amb la participació del president, Carles Puigdemont. L’actor Quim Masferrer, que ha presentat l'acte, ha demanat al cap de l'Executiu que no "defraudin" davant el “somni”, pel qual el poble ha tornat a sortir al carrer.

Imatge: Marc Bleda

Abans de les cinc de la tarda d’aquest diumenge ja no cabia ningú al passeig dels Països Catalans de Salt, que ha esdevingut avui la capital de la "República de la solidaritat i diversitat" amb 135.000 persones que han cridat a favor de la independència, segons dades de la Policia Local.

El batec ha arribat poc abans de dos quarts de sis de la tarda, després que ja hagués passat per Lleida i Berga, i els gironins l’han recollit amb les cartolines amunt i entre crits d’independència.

Imatge: Marc Bleda

L’actor Quim Masferrer s’ha dirigit al president Carles Puigdemont, que es trobava sota l’escenari, per dir-li que “el poble ha parlat” i per reclamar-li que no defraudin davant el “somni” de tantes persones.

Imatge: Marc Bleda

Després d’insistir que la gent "ha tornat a sortir al carrer" malgrat que "havien dit que no ho farien”, ha donat pas a la veu de Sopa de Cabra, Gerard Quintana, també gironí, que ha llegit el manifest. “Volem un país nou, defensor dels drets i les llibertats”, ha afirmat el cantant, davant la capitalitat de Salt com a "República de la solidaritat i la diversitat”. En aquest sentit, ha instat a fer del "nou país" una terra “acollidora de refugiats i exiliats”, que es regeixi per la fraternitat i la pluralitat.

A la primera fila del passeig dels Països Catalans de Salt, a més del president Carles Puigdemont, s'han pogut veure altres cares conegudes del món de la política com la del conseller de Cultura, Santi Vila; la consellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa; les diputades d’ERC al Congrés Teresa Jordà i Ana Surra; els diputats de la CUP al Parlament Albert Botran i Benet Salellas, o l’exconsellera de Salut Marina Geli.

Imatge: Marc Bleda

Els sis trams de la manifestació situats a Salt han estat ocupats per catalans del Gironès (tram 21), la Selva (22), Baix Empordà (23), Alt Empordà (24), la Garrotxa (25) i el Pla de l’Estany (26), que després han passat el relleu a Tarragona, perquè el batec arribés, finalment, a la capital del país, Barcelona.

Un cop acabat el batec, els manifestants han entonat el Cant dels Segadors, al costat de les altres quatre ciutats on hi havia mobilitzacions, i després la festa s'ha amenitzat amb actuacions musicals.