L'advocat del jove detingut ahir pels Mossos d'Esquadra a Girona durant les càrregues policials quan manifestants antifeixistes intentaven boicotejar un acte de Vox, Benet Salellas, ha afirmat que la detenció va ser un "acte de tortura retransmès en directe". Salellas ha mantingut que la detenció a la plaça del'1 d'Octubre "no es pot justificar de cap manera per la protecció de l'acte de Vox, que començava tres hores més tard".

En les imatges, segons Salellas, es veu un jove "una mica desorientat que al mig de la càrrega policial cau a terra i rep cops dels agents uniformats, per la qual cosa l'ús de la força no es pot justificar de cap manera per una qüestió de seguretat, contenció o defensa dels agents; és un acte de violència gratuïta i tècnicament un acte de tortura".

"És l'ús de la violència d'un funcionari públic contra un ciutadà per castigar-lo per haver participat en un acte de protesta", d'acord amb les convencions internacionals, ha assegurat Salellas, que ha afegit: "Estem davant d'un acte de tortura televisat, en directe, i no va ser un cop, ni dos ni un sol agent el que intervé. Les imatges parlen per si soles".

Això mostra, segons ell, que "no hi ha una poma podrida, no és un agent el que d'alguna manera es va excedir en l'ús de la força, sinó que és una consigna policial la que es va desplegar ahir en aquesta plaça". "Primer cau una persona, se la copeja a terra, se la deté i després es construeix el relat del que ha fet", ha dit el lletrat, que ha afegit que això porta a la conclusió que "molts dels atestats policials que es construeixen per fets com aquest són falsos".

"Gràcies a les imatges potser la impunitat a la qual estan acostumats alguns dels agents de la Brimo serà més difícil i no només demostrarem que no va llançar cap pedra, sinó també l'acte de tortura al qual va ser sotmès, i gràcies a això aquesta vegada podrem acostar-nos més a una situació de justícia", ha afirmat.

L'advocat ha explicat que estan estudiant quines accions judicials emprendran contra els Mossos per aquests fets i evitar, ha dit, "que als denunciants, una vegada conegut el seu nom, se'ls obri un procediment penal per haver denunciat els agents".