"Sóc més optimista avui que la setmana passada". El diputat de la CUP Benet Salellas ha admès així que "hi ha una voluntat de fons clara de trobar punts de trobada que permetin construir la República". Ho ha dit a RAC1 i TV3, on s'ha reiterat en el seu compromís amb "la construcció de la República catalana" i ha reconegut que "vivim en un moment en què ens hem de posar d'acord i en això estem".

Enrocat amb el seu objectiu que "els pressupostos han de ser l'eina de ruptura", Salellas ha insistit en què fins l'últim moment no se sabrà si retiraran l'esmena a la totalitat perquè això dependrà de com evolucioni la situació. El que té clar és que "volem arribar a acords concrets per veure que el full de ruta es materialitza".

Les trobades que han tingut des de dijous -trobades que ell qualifica de "moviments explícits" poden haver servit per alguna cosa. Per Salellas, quan la CUP va plantejar l'esmena, va ser perquè "crèiem que es plantejaven uns pressupostos autonomistes", però ha volgut deixar clar que "ara estem en una altra línia".

Això sí. Ha tornat a insistir en què "hem d'entendre aquests pressupostos com a una arma política de construcció de la República catalana" i que les xifres "han de desoir el topall de dèficit imposat per Montoro". Ara bé. Serà la militància de la CUP qui valorarà si tirar endavant -o no- l'esmena a la totalitat.

Aquesta tarda es reuniran les assemblees locals i territorials de tota Catalunya i acordaran un vot. Demà, el Consell Polític i el Grup d'Acció Parlamentària cupaire es reuniran i decidiran què fer en funció dels vots.