El diputat de la CUP Benet Salellas ha aprofitat la seva intervenció en el debat del projecte de llei del Codi Civil de Catalunya per transmetre en nom del seu grup parlamentari, “una abraçada fraternal” als tres inculpats pel 9-N que estan sent jutjats aquesta setmana en el TSJC, molt a prop del Parlament.

“El pitjor que ens podria passar com a país, com a intent de democràcia, és que s’arribés a normalitzar que es jutgi les persones que compleixen mandats parlamentaris”, ha advertit en prendre la paraula davant l’hemicicle.

Salellas, que ha volgut deixar clar que expressava la seva solidaritat des de la distància ideològica –“que és molta i evident”-, ha apuntat fins i tot que el Parlament s’hauria d’haver plantejat suspendre el ple d’avui i demà per demostrar que “no es pot restar impassible davant judicis com el que hi ha al TSJC”.

El diputat cupaire ha expressat el seu suport als inculpats davant del ple després que ahir, des del faristol del Parlament, la CUP va criticar l’estratègia de defensa dels exmembres del Govern.

També aquest matí, la diputada anticapitalista Anna Gabriel ha replicat amb contundència les intervencions de la resta de l’oposició, crítiques amb la intervenció del president, Carles Puigdemont, de denúncia del judici del 9-N.