"La debilitat de l’estat espanyol és que quan sent a parlar d’independència embogeix". Això és el que ha dit l'economista Xavier Sala-i-Martin en un acte a Vic en solidaritat amb la vigatana exiliada a Suïssa, Marta Rovira.

En la mateixa línia, Sala-i-Martin ha afegit que l'Estat "és capaç de destruir-ho tot per intentar guanyar en democràcia, justícia i llibertat"; "això els farà perdre", sentenciava.

L'economista, que ha estat una de les moltes personalitats que han parlat en aquest acte, ha indicat quin és el camí que s'ha de seguir: "la resistència pacífica", que considera que "els posa dels nervis".

L'acte ha constat d'una botifarrada, concerts i parlaments i s'ha celebrat a la plaça de la Catedral de les 5 de la tarda fins a les 12 de la nit. Hi han actuat grups com Pep Poblet, Macedònia, Sau 30, Gerard Quintana, Guillem Ramisa, Ernest Crusats, Est Oest, Obeses, Matthew McDaid, Marc Parrot, etc.

D’altra banda també hi ha hagut parlaments de personalitats com el president del Parlament, Roger Torrent, l'actor Ivan Benet, l'humorista Peyu i el polític Albano-Dante Fachin, entre d'altres.