El catedràtic d’economia de la Universitat de Colúmbia Xavier Sala-i-Martín assegura que Europa s’ha autoexclòs de la carrera per tenir el control mundial de les dades, i ha pronosticat que la Xina guanyarà la batalla de la tecnologia. "Això fa por a Davos", ha indicat en declaracions a RAC1.

"En la batalla de les dades, segons els EUA, les dades són de qui les fabrica (Google o Facebook). En el model xinès, el propietari és el govern. I a Europa es creu que el més important és la privacitat. Amb això, Europa s’ha autoexclòs de la carrera d’utilitzar dades per fer intel·ligència artificial. Qui guanyarà la batalla de les dades? Als EUA, Facebook no veu les dades de Google, i a l’inrevés. Però a la Xina totes les empreses ho veuen tot; a més, la penetració de mòbil és superior i tot ho fan a través del telèfon. Ho saben tot", ha indicat.

Segons Sala-i-Martín, "l’Aràbia Saudita del segle XXI és la Xina i les empreses que faran més progrés, perquè són les que tenen més dades, són les xineses".

"Això genera por a Davos", ha insistit.