L'economista Xavier Sala-i-Martin ha negat el tòpic que diu que els governs provisionals acaben fent mal a l'economia, i ha assegurat que això no és així. "Si no hi ha govern, anem millor", ha manifestat a El matí de Catalunya Ràdio. "Si hem de tenir els governs que tenim, estem millor sense govern", ha afegit amb rotunditat.

Segons l'economista, està demostrat que amb governs provisionals o en funcions l'economia ha funcionat, i que la inestabilitat política no afecta tant com es diu l'activitat econòmica. Ha recordat que fa anys que a l'Estat espanyol no hi ha govern estable i l'economia no s'ha ensorrat, i que Bèlgica va arribar a estar diversos anys sense executiu i que tampoc no va passar res.

Sala-i-Martin ha insistit que Europa obligarà Espanya a augmentar els impostos tant sí com no, per reduir l'endeutament en cas de crisi o alça del preu del diner.

"És igual que la CEOE alerti sobre el risc de més pressió fiscal, o que Podemos defensi un increment d'impostos. És igual el que digui Podemos. Espanya haurà d'apujar impostos, perquè no ha fet els deures quan l'economia anava bé. En el moment que havia de resoldre el problema del deute, no ho va fer", ha afegit.