L'economista Xavier Sala-i-Martín ha manifestat en una entrevista a Catalunya Ràdio, que el "terratrèmol" que s'ha viscut a la Cambra de Barcelona amb la victòria de la candidatura independentista acabarà tenint "conseqüències sobre l'economia". L'enfoc, el tipus de lobby i el tipus d'estudi serà el de les petites empreses, i també amb una perspectiva independentista, ha indicat. I també tindrà impacte perquè ha quedat clar que "si t'organitzes acabaràs manant".

"Jo destacaria dues coses: una és la revolució de les petites empreses. És un canvi d'enfoc. Fins ara, els petits no tenien ganes o possibilitat d'organitzar-se i manaven els grans. El segon aspecte important és que l'ANC ha sabut aprofitar un buit, que a la Cambra no votava ningú, l'1%. Van anar pel món explicant que podien votar. I només passant de l'1% al 4% de participació han organitzat un terratrèmol", ha afegit.

Sala-i-Martín ha pronosticat que la Cambra farà ara estudis sobre la fugida d'empreses, i què les van provocar, i sobre el dèficit fiscal, o les infraestructures.