L'economista Xavier Sala-i-Martin ha parat els peus a la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, després que aquesta ha carregat contra l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, acusant-la de xenòfoba.

"Suposo que si un zombi polític intentés ressucitar, faria les declaracions que fa la Inés Arrimadas. Pura desesperació que demostra que no ha après res i, per tant, camina amb pas ferm cap a la irrellevància i l'extinció. Segueix així, Inés, ja ets molt a prop del precipici", ha indicat l'economista.

Arrimadas ha enllaçat el vídeo amb la petició que va fer ahir l'alcaldessa de Vic al Parlament, on va demanar als catalanoparlants que parlin en català als nouvinguts per tal que aprenguin l'idioma, secundant la campanya "No em canviïs de llengua". 

La líder de Cs ha torçat l'argument i ha assegurat que Anna Erra atacava l'espanyol. "Aquesta diputada del partit de Puigdemont parla de catalans autòctons i demana no adreçar-se en castellà a persones que pel seu aspecte o nom no semblen catalanes. Pura xenofòbia i supremacisme", ha deixat anar.